Izbornik

Ovjereni prijevod

Ovjereni prijevod podrazumijeva prijevod bilo koje isprave za čiju sadržajnu, stilsku i terminološku istovjetnost izvorniku jamči stalni sudski tumač kojeg je imenovao nadležni sud. Samo takav prijevod ima dokaznu snagu javne isprave, što znači da isprave na stranom jeziku mora prevesti i ovjeriti stalni sudski tumač kako bi se mogle koristiti kao dokaz u pravnom prometu neke države.

Primjeri su takvih isprava diplome, domovnice, certifikati, ugovori, svjedodžbe, rodni listovi, vozačke dozvole i putovnice, sudske presude, uvjerenja o osposobljavanju, vjenčani listovi, potvrde o nekažnjavanju te druga formalna dokumentacija. Prije izrade prijevoda svakako je potrebno informirati se kod nadležnih tijela o tome je li vam potreban prijevod s ovjerom sudskog tumača ili je dovoljna standardna usluga prijevoda.
Važno je napomenuti i kako se ovjereni prijevod ne smije mijenjati – zabranjene su sve vrste izmjena i dopuna.

Prevoditeljska agencija Sinonim raspolaže provjerenim i pouzdanim sudskim tumačima, stoga nam se obratite s potpunom sigurnošću da ćete dobiti profesionalnu i brzu uslugu ovjerenog prijevoda.

Spremni za suradnju?

Trebam ovjereni prijevod
envelope-oclosemap-markerfacebook-squarelinkedin-squarephonecaret-downenvelopeangle-downinstagram