Izbornik

Usluge

Prijevod

Prevoditeljske usluge ne podrazumijevaju samo prebacivanje teksta iz jednoga u drugi jezik. Osim izvrsnoga poznavanja gramatike i pravopisa obaju jezika, prevoditelj treba poznavati i kulturu jezika na koji prevodi, njegove posebnosti i jezične nijanse te terminologiju područja i djelatnosti na koje se prijevod odnosi. U Sinonimu svemu tome pridajemo posebnu pažnju kako bi smisao poruke ostao netaknut.
SAZNAJ VIŠE >

Ovjereni prijevod

Ovjereni prijevod podrazumijeva prijevod bilo koje isprave za čiju sadržajnu, stilsku i terminološku istovjetnost s originalom jamči sudski tumač, ovlašten od strane nadležnog suda. Samo ovjereni prijevod ima dokaznu snagu javne isprave, što znači da sve isprave na stranom jeziku moraju biti prevedene i ovjerene od strane sudskog tumača kako bi se mogle koristiti kao dokaz u pravnom prometu neke države.
SAZNAJ VIŠE >

Lektura

Pod pojmom lekture prvenstveno se misli na ispravljanje pravopisnih, gramatičkih i stilskih pogrešaka, no lektura je mnogo više od toga. Ovim procesom tekst se dovodi do najveće moguće jezične razine, a uz ispravljanje pravopisnih i tiskarskih pogrešaka, predlažemo i odgovarajuće stilske izmjene. U tekstu je potrebno biti dosljedan, stoga lektor zadire i u leksikologiju, sintaksu pa i samu organizaciju teksta.
SAZNAJ VIŠE >

Lokalizacija

Lokalizacijom prilagođavamo proizvode ili usluge ciljanom tržištu, odnosno kulturi, kako bi se stekao dojam da potječu iz ciljane sredine. To znači potpunu prilagodbu u kulturu ciljanoga tržišta i prilagođavanje funkcionalnosti proizvoda ili usluge na tom tržištu. Lokalizacija uključuje i prilagođavanje pravnim i regionalnim zahtjevima ciljanog jezika i države, kao i brojnim kulturalnim nijansama koje su specifične za svaki jezik, državu pa čak i njezine regije.
SAZNAJ VIŠE >

Izrada podnapisa

Uslugu izrade podnapisa (titlova) nudimo za sve vrste audiovizualnih materijala od kratkih video uradaka, reportaža do igranih i dokumentarnih filmova. Posebna pažnja posvećuje se tehničkim aspektima usluge kao što su vremenska usklađenost sa zvučnim zapisom, trajanje i duljina podnapisa.
SAZNAJ VIŠE >

Grafička obrada prijevoda

Ako ste ikada bili prisiljeni pretvoriti složeni PDF dokument u Word, znate da taj proces može u potpunosti poremetiti cjelokupno formatiranje i izgled izvornog dokumenta. To se posebno često događa u procesu prevođenja, kada je jedini dostupan dokument u PDF formatu, koji nije urediv. Kako bi prijevod u potpunosti zadržao istovjetnost izvornog dokumenta, obavlja se grafička obrada prijevoda, usluga poznata pod engleskom kraticom DTP (Desktop Publishing).
SAZNAJ VIŠE >

Izrazite svoje ideje na bilo kojem jeziku

albanski
arapski
bosanski
brazilski
portugalski
bugarski
češki
danski
engleski
finski
francuski
grčki
hrvatski
islandski
japanski
kineski
korejski
mađarski
makedonski
nizozemski
norveški
njemački
poljski
portugalski
rumunjski
ruski
slovački
slovenski
srpski
španjolski
talijanski

Stručna područja

Automobilska industrija
Ekonomija
Financije
Građevinarstvo i arhitektura
Industrija videoigara
Informacijsko-komunikacijske tehnologije
Institucije EU-a
Kemijska industrija
Marketing i oglašavanje
Medicina i farmaceutika
Osiguranje
Poljoprivreda
Potrošačka elektronika i kućanski aparati
Povijest i kultura
Pravo
Prehrambena industrija
Sport i rekreacija
Strojarstvo i elektrotehnika
Turizam
Umjetnost

OSIGURANJE KVALITETE

Tekstovi za prijevod, lekturu ili lokalizaciju dodjeljuju se isključivo jezičnim stručnjacima s primjerenim obrazovanjem i prevoditeljskim iskustvom. Usluga prijevoda podrazumijeva i provjeru kvalitete, odnosno jezičnu redakturu od strane drugog prevoditelja ili lektora. Tako obrađeni tekstovi isporučuju se klijentu u željenom formatu, uz nastojanje da se u najvećoj mogućoj mjeri očuvaju izvorna grafička svojstva dokumenata, računalni kod i formatiranje teksta, što je posebice važno za uslugu lokalizacije. Svakodnevnim učenjem i usavršavanjem te uvođenjem novih tehnologija unaprjeđujemo svoje poslovanje i osiguravamo iznimnu kvalitetu isporučenih materijala kako bismo našim klijentima pomogli ostvariti njihove (poslovne) ciljeve.
Vinkovačka cesta 68
31000 Osijek
Hrvatska
SINONIM © 2024. | Sva prava pridržana | 
Uvjeti
Website by Ascentia Digital
envelope-oclosehomemap-markercheck-square-ofacebook-squarecogslinkedin-squarephonebullhornflaskmoneycaret-downenvelopegaveluser-mdcutleryangle-downdesktoplaptopgamepadflag-checkeredinstagramautomobilefutbol-opaint-brushline-chart