Izbornik

Grafička obrada prijevoda

Ako ste ikada bili prisiljeni pretvoriti složeni PDF dokument u Word, znate da taj proces može u potpunosti poremetiti cjelokupno formatiranje i izgled izvornog dokumenta. To se posebno često događa u procesu prevođenja, kada je jedini dostupan dokument u PDF formatu, koji nije urediv. Kako bi prijevod u potpunosti zadržao istovjetnost izvornog dokumenta, obavlja se grafička obrada prijevoda, usluga poznata pod engleskom kraticom DTP (Desktop Publishing).

Grafička obrada odnosi se na izradu i prijelom dokumenata pomoću profesionalnog softvera. DTP se prvotno pojavio ranih osamdesetih godina prošlog stoljeća kada se koristio isključivo za tiskane publikacije. Danas je DTP usluga koja se često pruža uz samu uslugu prijevoda kako bi klijenti dobili prevedene dokumente (najčešće u PDF obliku) bez ikakvih gubitaka u pogledu formatiranja i dizajna.

Obično pretvaranje iz PDF-a u Word pomoću softvera za optičko prepoznavanje znakova (OCR) dovodi do znatnog narušavanja izgleda, grafike i formatiranja izvornog dokumenta. Opisi fotografija, grafikoni, obrasci ili druge ilustracije mogu se nehotice premjestiti, skratiti ili čak potpuno izgubiti. Budući da neki jezici prilikom pisanja zauzimaju više ili manje prostora od drugih, prevedeni tekst zahtijeva prilagodbe kako bi se zadržao dizajn i prijelom izvornika. Upravo su to problemi koje možemo za vas riješiti profesionalnom grafičkom obradom.

Postupak 

PRIPREMA ZA PRIJEVOD● PDF ili InDesign dokument pretvaramo u .idml – format prikladan za obradu u prevoditeljskim alatima

SLANJE PRIJEVODA NA UVID KLIJENTU

● šaljemo dvojezični Word dokument koji sadrži samo izvorni tekst i prijevod kako biste dali eventualne povratne informacije i potvrdili nastavak postupka.

ISPORUKA


● Grafička obrada i isporuka prevedenog dokumenta u PDF formatu

Spremni za suradnju?

Trebam grafičku obradu teksta
Vinkovačka cesta 68
31000 Osijek
Hrvatska
SINONIM © 2024. | Sva prava pridržana | 
Uvjeti
Website by Ascentia Digital
envelope-oclosefile-omap-markercheck-square-ofacebook-squarelinkedin-squarephonecaret-downenvelopeangle-rightangle-downinstagramfile-word-o